Susitikimas su rašytoja

Spalio 4 d. Šilalės ir Laukuvos bibliotekose su naujausiu sa­vo ro­manu „Visada, Tėve, bus Ame­ri­ka“ lankėsi rašytoja Loreta Jast­rams­kienė. Knygos autorę lydėjo ir su­sitikimą su skaitytojais moderavo literatūrologas, leidyklos „Homo li­ber” vadovas dr. Vilius Gužauskis.

Romane „Visada, Tėve, bus Amerika” atskleidžiamas sukrečiantis ir sovieti­nės Lietuvos okupacijos 1940 m. pasek­mes atveriantis pasakojimas apie tremtį patyrusių žmonių kančias, potrauminio streso sindromą jų bei jų vaikų gyvenimuose. Rašydama knygą, autorė rė­mėsi artimųjų patirtimis, autentiškais įvykiais, istoriniais faktais.

Tai – jau ne pirmas rašytojos susitikimas su Šilalės krašto skaitytojais. Ir, kaip sakė L. Jastramskienė, jai visada gera susitikti su žingeidžiais žemaičiais. Beje, romanas „Visada, Tėve, bus Amerika“ Žemaitijoje pristatytas pirmą kartą ir simboliška, kad tai įvyko Laukuvoje, kur gyveno ir dirbo tremtinė, gydytoja bei atsiminimų apie tremtį „Lietuviai prie Laptevų jūros“ autorė Dalia Grinkevičiūtė.

Renginių Šilalėje ir Laukuvoje metu buvo galima ne tik pabendrauti su rašytoja, bet ir įsigyti knygų su autorės autografu.

Rima NORVILIENĖ

Šilalės bibliotekos Komunikacijos ir inovacijų skyriaus vedėja

AUTORĖS nuotr.