Jubiliejų vainikavo įspūdingas renginys

1924 m. gegužės 13 d. įregistruota Šilalės ugniagesių savanorių draugija, o praėjusį penktadienį į šimtmečio šventę Šilalėje susirinko viso rajono ugniagesių komandų atstovai, buvę kolegos, valstybinės ugniagesių tarnybos vadovai ir kt. Mėgautis reginiu galėjo ir šilališkiai – šventinė kolona, lydima gaisrinių automobilių, žingsniavo per visą miestą. 

Dvaro gatvėje, kur šiuo metu įsikūrusi paprastai gyventojų vadinama Šilalės gaisrinė (pirmoji buvo įkurta dabartiniame gėlių salone, priešais „Maximą“), atidengus įspūdingą Šv. Florijono skulptūrą (autorius šilališkis menininkas Andrius Zaikauskas) ir pašventinus tris naujus ugniagesių automobilius, iškilminga eisena nužygiavo į Šilalės bažnyčią, kur ugniagesiai gelbėtojai bei jų pasveikinti susirinkę svečiai ne tik meldėsi už gyvus bei jau iškeliavusius kolegas, bet ir klausėsi įspūdingo Liudo Mikalausko, Bea­tos Vingraitės, jungtinio Šilalės krašto mišraus choro „Medvėgalis“, jaunimo ir vaikų chorų koncerto. Jo metu buvo apdovanoti geriausi ugniagesiai, esami ir buvę vadovai, o vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės sveikinimo žodžius, padėkas ir atminimo dovanas įteikė Seimo narys Jonas Gudauskas. 

Šilalės gaisrininkų draugijos įkūrimo 100-mečio proga už savanoriškos ugniagesių gelbėtojų veiklos atkūrimą, plėt­rą bei vystymą, nepriekaištingą ir pavyzdingą pareigų atlikimą, sąžiningą tarnybą priešgaisrinėje tarnyboje apdovanoti Šilalės savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Evaldas Lazdauskas, Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vaidotas Kėbla, buvę šių tarnybų vadai Virginijus Šimkevičius bei Mindaugas Mikutavičius, taip pat Kaltinėnų ugniagesys Antanas Bartašius. 

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Kerševičius medaliu „Už nuopelnus gyventojų saugai“ apdovanojo V. Kėblą, medaliai „Už garbingą tarnybą“ (už 25 tarnybos metus) įteikti Zigmantui Čėsnai ir dviems administracijos darbuotojoms – Rasai Kairienei bei Ritai Jogėlienei, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento padėkos už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą skirtos Laimai Kazlauskienei, Aurimui Lukoševičiui, Vilmantui Bagdonui, Valentui Tamašauskui, Karoliui Daujočiui, Donatui Vitkui ir Skirmantui Mėčiui.

Be apdovanojimų neliko ir savivaldybės ugniagesiai – rajono meras Tadas Bartkus įteikė padėkas Antanui Pamedyčiui, Edvardui Merkeliui, Martynui Noreikai, Vidui Stankui, Rimantui Gudauskui, E. Lazdauskui ir V. Kėblai. 

Šio renginio iniciatorius vicemeras Ignas Gužauskis dėkojo visiems, prisi­dėjusiems prie šventės sukūrimo, o be­ne šmaikščiausių, bet neabejotinai reikalingų dovanų sulaukė Šilalės parapijos klebonas kun. Saulius Katkus, kuriam vicemeras dovanojo gesintuvą, ir solistas L. Mikalauskas, gavęs kažkada anksčiau darytą fotografiją, kurioje jis įamžintas su ugniagesio uniforma. 

Kadangi tądien mieste šurmuliavo ir vaikų šventės dalyviai, prie Šilalės kultūros centro ugniagesiai įteikė padėkas piešinių konkurso „Perspėtas – apsau­gotas“ laureatams. Iš viso piešinius kon­kursui atsiuntė 241 vaikas, jų darbai buvo išskirstyti į tris amžiaus grupes. Pačių mažiausiųjų (ikimokyklinukų) ka­tegorijoje pirmoji vieta skirta Jordanui Kareivai, antroji – Eleonorai Kungytei, trečioji – Elijai Merkelytei. 1–2 klasių grupėje laimėtojais pripažinti Pijus Poška, Gabija Petrauskaitė ir Viltė Dombrauskaitė, o 3–4 klasių kategorijoje pirmą vietą laimėjo Emilė Vitartaitė, antrą – Ieva Petkutė, trečią – Eiva Laurinavičiūtė. Padėkos įteiktos ir laureatų pedagogėms. 

Žydrūnė MILAŠĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 21 gegužės 2024 08:16