Gatvės muzikos diena sujudino ir Šilalę

Tradicija muzikuoti gat­vė­je prasidėjo 2007-aisiais, kai šios idėjos autorius mu­zi­kantas Andrius Mamon­to­vas savo draugus pakvietė į sostinės gatves. Idėja išpo­puliarėjo visoje Lietuvoje, ir dabar kiekvieną pavasarį mu­zikos garsai skamba  ma­­žiausiuose miesteliuose. 

Šilalėje muzikantai šeštadienį išsiskirstė į 10 vietų, o vienu metu mieste muzikavo ir šoko bent dvylika kolektyvų. Prie Šilalės kultūros centro patiems mažiausiems buvo įrengtas batutas, veikė saldumynų baras ir meno dirbtuvės, jaunimas galėjo išmėginti vokalinius gebėjimus greta įkurtoje karaokės oazėje, o visi kiti – tiesiog mėgautis kaimo kapelų muzika, ansamblių dainomis ar gėrėtis dažnam dar neįprastu kapelos „Padkava“ transportu ir solistų balsais. 

Bene daugiausiai gerbėjų sulaukė roko grupė „Rodeo“, koncertavusi ties savivaldybės pas­tatu. Čia įvyko ir savotiška jaunimo šokių kolektyvų repeticija prieš dainų šventės koncertus. 

Kiek apmaudu, kad dažniausiai ateinama į šventę tik savęs parodyti, o ne kitų paklausyti – tad ir šį sykį kai kurie muzikantai dainavo faktiškai patys sau.

Žydrūnė MILAŠĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 21 gegužės 2024 08:17