Už vaikų globą šeimoje žygiavo beveik 300 dalyvių

Šilalėje pirmąkart surengtas pėsčiųjų žygis „Vaikai yra vaikai“, skatinant vaikų globą šeimoje, sulaukė ypatingo susidomėjimo. Šilalės rajono socialinių paslaugų namų socialinė darbuotoja, Globos centro veiklos koordinatorė Birutė Gudauskaitė-Girčė sako, kad šia akcija siekta atkreipti dėmesį į vis dar globos institucijoje gyvenančius ir kasdien šeimos laukiančius vaikus. 

„Šilalės rajono bendruomeniniuose vaikų globos namuose šiuo metu yra 14 įvairaus amžiaus vaikų. Rajone gyvena per 20 tūkstančių žmonių, o tereikia vos 14-os šeimų, kurios pasiryžtų priimti vaikus į savo globą. Deja, vyresnio amžiaus vaikams, keliems broliams ar sesutėms arba negalią turinčiam vaikui globėjus surasti vis dar sudėtinga“, – sakė Socialinių paslaugų namų specialistė.

Į pirmąją akciją užsiregistravo 284 dalyviai, tarp kurių – 161 vaikas. Dar dalis žygeivių prisijungė pakeliui, o galutinis dalyvių skaičius viršijo visus organizatorių lūkesčius. Buvo paruošta 200 medalių, išvirta apie 75 litrus sočios, tirštos sriubos. Pastarosios pakako, o va medaliais teko džiaugtis tik vaikams. Žinoma, pirmiausiai žygeiviai turėjo įveikti 6 kilometrų trasą ir atlikti Pajūrio artilerijos bataliono karių parengtas užduotis. 

„Sukūrėme kliūčių ruožą spe­cialiai vaikams – improvizacinį žaidimą, kuriame lavinami koordinacijos, stabilumo, judrumo, taiklumo įgūdžiai. Nė vienas nebus verčiamas jų atlikti, o norintieji turės sliuogti, šokinėti ir mėtyti įsivaizduojamą granatą (kankorėžį)“, – laukdami paržygiuojančių akcijos dalyvių pasakojo kariai. 

Per dvi valandas susidoroję su užduotimis, žygeiviai patraukė į Šilalės pušyno aikštelę, kur jų laukė apdovanojimai, animatoriai, batutai, vaišės ir kitos linksmybės. 

„Tai buvo draugystės žygis, visi žygeiviai laikėsi panašaus tempo, o ir trasa buvo parinkta taip, kad būtų įveikiama bet kokio fizinio pasirengimo asmenims: buvo galima ją visą nueiti, nuvažiuoti, nustumti ve-

­žimėlį ar net pasiekti finišą artimesniu keliu. Atsiliepimai – labai geri, visi dalyvavusieji  laukia kitų panašių akcijų, bet kol kas nieko negaliu pažadėti“, – gyrė dalyvius koordinatorė.

B. Gudauskaitė-Girčė priminė, jog birželio 25–29 d. visoje Lietuvoje vyks globos savaitė. Šiemet jos simbolis – sparnai. Ta proga birželio 26 d. Šilalės globos centro darbuotojai pakvies į kraujo donorystės akciją Socialinių paslaugų namuose (10–15 val.), o besidomintiems Globos centro darbuotojai teiks išsamią informaciją visais vaiko svečiavimosi, globos ir įvaikinimo klausimais. 

„Aukodamas kraują gali išgelbėti žmogaus gyvybę, o tapdamas globėju – vaiko gyvenimą. Kviečiame pasimatuoti sparnus ir pagalvoti apie vaikų globą, kuri įprasmina kiekvieno gyvenimą ir augina žmogų kaip asmenybę. Taip pat kviečiame užauginti sparnus vaikams, netekusiems tėvų globos. Nė vienas nėra per didelis ir niekada nėra per vėlu tapti globėju“, – kviečia į susitikimus visus šilališkius B. Gudauskaitė-Girčė.

Žydrūnė MILAŠĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 11 birželio 2024 08:22