Teatras vėl ruošiasi premjerai

Šilalės muzikinis teatras pastaruosius kelis metus tapo didžiausiu traukos objektu į Šilalę – būtent dėl muzikinių spektaklių sulaukiame gausybės žiūrovų kone iš visos Lietuvos, o su šilališkiais atlikėjais mielai bendradarbiauja ir garsiausi profesionalių teatrų artistai. 

Kauno valstybinio muzikinio teat­ro aktorius bei solistas Andrius Apšega, jau atlikęs pagrindinį vaidmenį šilališkių pastatytame „Šikšno­sparnyje“, kartu su Kauno nacionalinio dramos teatro aktoriumi And­riumi Gauču, buvusia tarptautinių ir Lietuvos mėgėjų teatro organizacijų vadove, viešojo ir sceninio kalbėjimo eksperte, menotyros mokslų daktare Danute Vaigauskaite bei Šilalės muzikinio teatro, mišraus choro pagalbininke, Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos fortepijono katedros docente pianiste Beata Vingraite-Andriuškevičiene, šiomis dienomis dalijasi scenos pas­laptimis su Šilalės muzikinio teatro atlikėjais kūrybinėje stovykloje. Ant­rus metus organizuojama stovyk­la-praktikumas „Teatrinių elementų muzikalizavimas muzikiniame teatre“ šiemet vyksta Jomantuose, Tarvydų kaimo turizmo sodyboje. Teatro įkūrėjas ir režisierius Antanas Kazlauskas sako, jog nors ji ir trumpa, mėgėjams duoda labai daug naudos.

„Profesionalių aktorių, dėstytojų patarimai, pamokymai yra ypač vertingi, suteikia ne teorinių, bet praktinių žinių. Tie, kurie dalyvavo stovyk­loje praėjusiais metais, naudą jau pajuto, tad šiemet dalyvių skaičius gerokai didesnis“, – prieš prasidedant mokymams sakė režisierius.

Stovykloje praktinių teatro žinių semiasi daugiau nei 30 šilališkių, o išklausę mokymus, jie gaus kvalifikacijos pažymėjimus. Tiesa, Šilalės muzikinio teatro gerbėjai naujos premjeros dar turės palaukti. Tačiau A. Kazlauskas prasitarė, kad šių metų pabaigoje planuojama parodyti Franzo Leháro operetės „Linksmoji našlė“ pastatymą. Ir tai bus jau penktas muzikinis spektaklis, kurį kuria šilališkiai.

Žydrūnė MILAŠĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 18 birželio 2024 20:48