Aktyvūs birželio savaitgaliai

Ką tik nuvilnijo Tauragės regiono dainų ir šokių šven­tė­ „Upėmis tekančios dai­nos“, į Jurbarką sukvietusi daugiau nei 2000 dalyvių iš Jurbarko, Pagėgių, Šilalės ir­ Tauragės mė­gėjų meno kolektyvų – po­­ beveik tris valandas pintos dainų, šo­kių bei muzikos pynės Jur­­barko rajono meras­ Skir­­­mantas Mockevičius Tau­ragės aps­­krities dainų šven-tės vė­­lia­­vą ir teisę rengti kitą re­­gioninę dainų šventę per­­davė Šilalės savivaldybei. O štai ši savaitė skirta Joninėms – trumpiausią metų naktį pasitinkant, mies­tai ir miesteliai kviečia į ­sma­­­gias, stebuklingas ir ku­­pinas aktyvių pramogų Jo­ninių šventes.

Šilalėje birželio 21 d. koncertuos Šilalės rajono liaudiškos muzikos kapelos „Tekinis“, „Šilojus”, Tarvydų parko kapela, „Kaimynai“, linksmos muzikos ansamblis „Padkava“, šoks Šilalės kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvai, pasirodys „Šokio teatras“ ir kt. Joninių šventė rengiama miesto pušyne. 

Taip pat paparčio žiedo­ ieškoti bus galima ir Kaltinėnuose, ir Jucaičiuose, ir dar daugelyje rajono miestelių bei kaimelių.

Bet savaitgalį – ne tik Jo­ni­nių šėlsmas. Štai penktadienį Bitėnuose (Šilutės r.) prasidedančiame festivalyje „Ke­liaujanti vėtrungė: tikėjimas, legendos ir knygų milžinai“ kviečiama išvysti profesionalaus meno pasirodymus, kurie papasakos apie magišką Lietuvos kraštą – Mažąją Lietuvą. Tai kraštas, kuris unikalus savo tar­me, gamta, marinistiniais gar­sais, didžiais veikėjais ir lė­tu gyvenimo tempu. Pirmasis festivalio renginys numatomas birželio 21 d. šalia Mažosios Lietuvos panteono – Martyno Jankaus muziejuje. Skambant Klaipėdos kamerinio orkestro muzikai,­ bus skaitomi dramaturgo Min­daugo Valiuko tekstai, dalyviai pajaus iškiliausių, čia amžinojo poilsio atgulu­sių Ma­žosios Lietuvos knygų mil­žinų Vydūno, M. Jankaus bei Kristijono Donelaičio dvasią ir svarbą.  

Įsibėgėja projektas „Vasara su knyga“, kviečiantis įvairaus amžiaus žmones iki rugpjūčio 31 d. įveikti tradiciniu tapusiu skaitymo iššūkį ir perskaityti 5 pasirinktas knygas pagal tam tikras temas-užduotis bei registruoti jas savarankiškai arba artimiausioje bibliotekoje. Pasiryžę dalyvauti iššūkyje ir jį įveikę varžytuvių pabaigoje bus apdovanoti vertingais prizais. Laimėtojai bus renkami burtų keliu. Skaitytojai, norintys dalyvauti varžytuvėse, ga­li registruotis artimiausio­je­ bibliotekoje arba savarankiš­kai interneto tinklalapyje www.vasarasuknyga.lt.

Kotryna PETRAITYTĖ

 

Atnaujinta Antradienis, 18 birželio 2024 20:48