Pėsčiųjų žygis Bijotuose

Pavasariškas kovo 26-osios rytas į Bijotus sukvietė pėsčiųjų žygių entuziastus. Bijotų bendruomenė ir Bijotų seniūnija kartu su Pėsčiųjų žygių asociacija bei Lietuvos di­džiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotuoju pėstininkų batalionu suorganizavo 11-ąjį pėsčiųjų žygį „Kęstutėnai“.

Nuostabus jausmas matyti žmones, kurie su gera nuotaika atvyksta iš pačių tolimiausių Lietuvos vietų į mūsų nuostabų kraštą pasivaikščioti po jo apylinkes. Renginys sukvietė daugiau kaip 800 dalyvių iš visos Lietuvos, prie kurių, be jokios abejonės, prisijungė ir Bijotų bendruomenės komanda, kuri pasiryžo ir sėkmingai įveikė 25 km atstumą.

Trasos buvo pritaikytos ir tikriems šio laisvalaikio praleidimo būdo profesionalams, ir šeimoms su vaikais. Vieni rinkosi trumpiausią 10 km atkarpą, kiti užsispyrė įveikti ir 32 km, o abejojantieji savo jėgomis žygiavo 25 km.

Šiltas, tačiau labai vėjuotas oras leido pajusti smėlio skonį burnoje, prisiminti raumenų skausmą ir net išvysti ant savo kojų sutrintas pūsles.

Džiaugiamės naujais potyriais, naujomis pažintimis ir galimybe dar kartą drauge su žygeiviais iš visos Lietuvos pasigrožėti Bijotų apylinkėmis.

Laukiame visų sugrįžtant į Bijotus – Mažąją Lietuvos kultūros sostinę.

Ignas GUŽAUSKIS

Bijotų seniūnas

AUTORIAUS nuotr.