Krepšinio turnyras subūrė komandas iš visos Lietuvos

Miesto šventės dienomis jau trečius metus šie­met Ši­lalėje organizuotas „Prolain“ taurės 3X3 krep­šinio tur­ny­ras nuo ankstaus ryto į Simo­no Gau­dėšiaus gimnazijos krepšinio aikštelę trau­kė šio žaidimo entuziastus bei sirgalius. Anot vieno iš tur­nyro organizatorių Modesto Koly­čiaus, čem­pio­natas kiekvienais metais plečiasi, o šiemet į var­žybas atvyko krepšininkų iš Vilniaus, Kauno, Ni­­dos, Tau­ragės, Kelmės, varžėsi ir Lietuvoje ži­nomi krep­šinio žaidėjai.

„Mums svarbu, kad Šilalėje krepšinis nebūtų pamirštas, kad kuo daugiau žmonių aktyviai leistų laiką. Džiaugiamės, kad ir šiemet dalyvavo daug azartiškų jaunųjų krepšininkų. Deja, negalėjome visų priimti, nes aikštelėje tik du krepšiai“, – sakė M. Kolyčius.

Pirmieji šeštadienį į aikštelę žengė 11 metų ir jaunesni krepšininkai – ovacijomis sutiktos „Žaliųjų“ ir „Warriors“ komandos. Po finalinės kovos 11-mečių ir jaunesnių krepšininkų kategorijos čempionais tapo „Žalieji“. Jie ne tik pelnė pirmos vietos medalius, bet, kaip juokavo varžybų vedėjas, ir pirmąjį savo atlyginimą – 200 eurų. 

Anot vieno iš čempionų komandos nario mamos Sandros Bagdonienės, varžybos buvo puikios, o svarbiausia, kad pavyko išvengti traumų. 

„Visą vasarą dalyvaujame įvairiuose Lietuvoje vykstančiuose 3x3 krepšinio turnyruose, tačiau Šilalėje buvome pirmą kartą. Čempionatas tikrai gerai suorganizuotas“, – tikino jaunojo krepšininko mama.

Po šios amžiaus grupės apdovanojimų sekė dar vieni medalių įteikimai: sveikinti 14 metų  ir jaunesni krepšininkai, o trečiąją vietą šioje amžiaus kategorijoje iškovojo „Deiwydo“ komanda. Vaikai nenustojo šypsotis, nes dovanų gavo medalius ir kuponus į piceriją. 

14-mečių ir jaunesnių amžiaus grupės čempionais tapo komanda „Silverstars“, rezultatu 13:11 laimėjusi prieš „Dowis ir draugus“. Jaunieji sportininkai Vilius, Jurgis ir Matas pripažino, jog varžovų būta stiprių.

„Netikėjome, kad galime laimėti trečiąją vietą. Krepšinį žaidžiame apie 8 metus, šiame čempionate dalyvaujame antrą kartą“, – teigė jaunieji krepšininkai.

Po azartiškų atrankinių kovų dėl trečiosios vietos varžėsi ir „Reideriai“ bei „Space jam“ komandos. Sėkmė labiau šypsojosi „Space jam“.

Popiet į krepšinio aikštelę žengė veteranų 40+ amžiaus grupė. Kovoje dėl trečiosios vietos netrūko įtampos, nes čia varžėsi Drobūkščių „Liūtai“ ir  šilališkių „Autoniukas“. Nors taiklumo netrūko abiem komandoms, dau­giau taškų pelnė „Autoniukas“, kuris ir užėmė trečiąją vietą.

Dėl veteranų 40+ čempionų titulo rungėsi praėjusių metų turnyro nugalėtojai Kelmės „Kelmas“ ir komanda iš Klaipėdos „Stebūklai“. Taiklesni buvo klaipėdiškiai, rezultatu 14:6 nugalėję kelmiškius. 

Medalius ir dovanas krepšininkams įteikė „Prolain“ krepšinio klubo vadovas Valdas Stasytis ir Seimo narys Jonas Gudauskas. 

Įpusėjus čempionatui, pradėjo lyti, todėl visi persikėlė į gimnazijos sporto salę. Blogas oras nesugadino nuotaikos, o komandos ir toliau rodė savo kovingumą. Po atrankinių 17 metų ir jaunesnių amžiaus kategorijos varžybų dėl trečiosios vietos susitiko „0siemke“ ir „Džesika Shy“ komandos. Kova aikštelėje sirgaliams kėlė ypač daug emocijų, nes abi komandos žaidė beveik lygiosiomis. Tačiau tiksint paskutinėms varžybų minutėms, lemiamu metimu (rezultatu 11:10) laimėjo „0siemke“ komanda. 

Finalinėje šios amžiaus kategorijos kovoje taip pat netrūko įtampos: rezultatu 14:12 čempionų titulą išplėšė Mažeikių „Silverstars“ komanda, antri liko pernai pirmąją vietą turnyre laimėję „Absoliutaus blogio“ krepšininkai. Šios amžiaus grupės prizinių vietų laimėtojams medalius įteikė Šilalės meras Tadas Bartkus. 

Pasak čempionų komandos trenerio pavaduotojo Gvido Pociaus, Šilalėje krepšinio čempionate varžovai buvo stiprūs, tačiau nugalėjo geriausi.

„Buvo šaunus turnyras, mūsų krepšininkai žaidė labai gerai. O kadangi atvažiavome iš gana toli – iš Mažeikių, todėl norėjome laimėti. Atostogaujančiam komandos treneriui Svajūnui Sidabrui siunčiame linkėjimus į Makedoniją“, – pokštavo G. Pocius.

Pavakary sirgaliai neskubėjo skirstytis, nes paskutinėse turnyro rungtynėse varžėsi krepšinio mėgėjų grupės. Trečiąją vietą šioje kategorijoje iškovojo „Bus kaip bus“ komanda, o čempionų titulą pelnė šilališkių komanda „Pegasas“, rezultatu 17:8 nugalėjusi „Du po 50“. Beje, šioje krepšinio entuziastų grupėje buvo išrinktas ir rezultatyviausias žaidėjas, kuriuo tapo „Pegaso“ narys Laurynas Stonkus.  

„Sunkiausia, kaip ir kiekvienose 3X3 varžybose, buvo prisitaikyti prie skirtingo kiekvienos priešininkų komandos žaidimo stiliaus, atrasti silpnąsias vietas. O pergalę lėmė gera atmosfera, susižaidimas bei supratimas, ką ir kada turime daryti aikštelėje“, – sakė L. Stonkus.

Vesta VITKUTĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 18 rugpjūčio 2023 08:22