Vokiečių kalbos konkurse – treti

Šeši Kazimiero Jauniaus gimnazijos 5–6 klasių mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos ir mėgstantys žaisti futbolą, kartu su vokiečių kalbos mokytoja Kristina Katauskaite bei fizinio ugdymo mokytojais Milda Galdikaite-Mikašauskiene ir Džiugu Raudoniumi vyko į Kauną, kur Nacionaliniame futbolo akademijos manieže vyko Goethe’s instituto, Lietuvos futbolo federacijos bei Lietuvos masinio futbolo asociacijos konkurso „1:0 vokiečių kalbos naudai” šalies finalas. Šiame konkurse dalyvavome pirmą kartą. Gimnazijos komanda kovojo dėl pagrindinio prizo – futbolo savaitgalio Berlyne bei apsilankymo futbolo klubo „Hertha BSC“ rungtynėse.

Pirmajame konkurso atrankos etape vasario mėnesį paraiškas pateikė 34 Lietuvos mokyklos. Reikėjo sukurti dviejų minučių  trukmės filmuką tema „Futbolas ir mes“. Jame turėjo būti mažiausiai penki vokiški žodžiai. Labai džiaugiamės, kad mūsų filmukas atrankos komisijai patiko ir pateko tarp 15 finalininkų.

Konkurso finalui komandos pa­ruošė prisistatymus, atli­ko smagias užduotis, susijusias su futbolu ir vokiečių kalba bei rungėsi futbolo turnyre. Po atkak­lios kovos ir visą dieną trukusių užsiėmimų, susu­mavus rezul­ta­­tus, paaiškėjo, kad mūsų ko­man­da „Kvėdarna Team“ iškovojo trečiąją vietą. Labai didžiuojamės puikiomis mūsų mo­kinių vokiečių kalbos žiniomis bei atkak­lumu futbolo rungty­nėse. Todėl sveikiname ir dėkojame Simui Rupš­lau­kiui, Adomui Bariui, Ąžuolui Žem­laus­kui. Gintautei Grikšaitei, Vil­tei Vydmantaitei, Gustei Ged­gau­daitei, taip pat ir Rugilei Nor­bu­taitei už pagalbą montuojant fil­muką.

Kristina KATAUSKAITĖ

Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja metodininkė

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 07 gegužės 2024 08:06