Kviečiame teikti paraiškas

Šilalės rajono savivaldybėje priimamos paraiškos pa­ramai už papildomą bičių maitinimą. Šiemet parama ski­riama tiems bičių laikytojams, kurie turi ne daugiau kaip 150 bičių šeimų.

Duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių bičių laikytojas turi atnaujinti Ūkinių gyvūnų registre prieš teikdamas paraišką. Jeigu po paraiškos pateikimo dėl nuo paramos gavėjo nepriklausančių aplinkybių (ligos, vagystės ar pan.) bičių šeimų skaičius sumažėjo, per 7 kalendorines dienas apie šį pasikeitimą jis privalo pranešti teritorinei Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pagal savo gyvenamąją vietą arba buveinės adresą.

Šiais metais parama skiriama tiems bičių laikytojams, kurie turi ne daugiau kaip 150 bičių šeimų.

Pagal Paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisyk­les, iš dalies atlyginamos išlaidos, susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio ir ekologiško cuk­raus įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau kaip 5,79 euro už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą ir ne daugiau kaip už 10 kg cuk­raus (ekologiško cukraus) arba ne daugiau kaip už 15 litrų invertuotojo cukraus sirupo vienos šeimos bičių papildomam maitinimui.

Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).

Paraiškų rinkimas

Bičių laikytojas iki rugsėjo 15 d. (įskaitytinai) turi atvykti į Šilalės rajono savivaldybės Žemės ūkio skyrių (Jono Basanavičiaus g. 2). Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų aprašą ir išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus (kasos čekius, sąskaitas-faktūras ar kitus dokumentus, kuriais įrodoma, kad buvo atliktas mokėjimas). Jeigu ūkis yra ekologinis, bičių laikytojas savivaldybės darbuotojui privalo pateikti sertifikavimo institucijos išduotą sertifikatą. Bi­čių laikytojas, pavėlavęs pateikti paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, sunki liga ir kt.), gali tai padaryti iki einamųjų metų rugsėjo 29 d. (įskaitytinai), kartu pateikdamas prašymą priimti paraišką bei vėlavimo priežastį pateisinantį dokumentą.

Išsamesnę informaciją suteiks savivaldybės Žemės ūkio skyriaus žemės ūkio spe­cialistas Aurimas Lukoševičius, tel. (8-449) 7-44-32.

Šilalės rajono savivaldybės inform.

Atnaujinta Antradienis, 05 rugsėjo 2017 08:13