Patirk, pajusk, suprask

Šilalės kultūros centro atviras jaunimo centras vykdo projektą „Patirk, pajausk, suprask“, kurį finansuoja Jau­nimo rei­ka­lų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Atviras jaunimo centras siekia stiprinti darbą su jaunimu, sprendžiant mažiau galimybių turinčių, mažiau motyvuotų jaunuolių įsitraukimo į profesinio orientavimo, emocinės-psichinės sveikatos, verslumo, saviraiškos ugdymo problemų sprendimą. Ugdomi jaunuolių asmeniniai gebėjimai, atsakomybės jausmas, pasitikėjimas savimi, emocinis intelektas, sveikas gyvenimo būdas, ryžtas, atkaklumas, gebėjimas tikslingai planuoti savo asmeninį laiką, biudžetą. Mokoma kompiuterinio raštingumo, bendradarbiavimo bei komunikacinių įgūdžių, ugdomas pilietiškumas.

Siekiant stiprinti jaunuolių emocinę ir psichinę sveikatą, Atviras jaunimo centras organizuoja praktinius streso valdymo, emocinės būklės gerinimo užsiėmimus, kuriuos veda psichologas Tomas Kelpša. Kiekvieną ant­radienį, nuo 17 val. iki 19 val., jis nuotoliniu būdu konsultuoja Šilalės rajono jaunuolius jiems rūpimais klausimais. 

Balandžio-gegužės mėn. vyko tiesioginės transliacijos „15 minučių su psichologu“. Jų įrašus galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“ (Atviro jaunimo centro paskyroje). Buvo kalbama, kaip palaikyti gerus santykius su tėvais, draugais, kaip kovoti su priklausomybėmis, stresu dėl egzaminų bei pan. Pokalbių įrašai – taip pat „Facebook“ paskyroje.

Nemokama registracija individualioms psichologo konsultacijoms tel.: (8-618) 3-45-47, (8-608) 8-74-39 arba el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Projektui skirtas 8735 eurų finansavimas pagal priemonę „Atvirųjų jaunimo centrų veiklos projektų finansavimas 2021 m.“

Monika ŠERPYTYTĖ

Atviro jaunimo centro socialinio darbo organizatorė

Atnaujinta Antradienis, 13 liepos 2021 09:14