Matematika – ne „sausas“ mokslas

Tikriausiai retas kuris nežino apytikslės π skaičiaus skaitinės reikšmės ar jo panaudojimo matematiniams skai­čiavimams. π dieną paminėjo ir Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazija.

Matematikos mokytojos Ingrida Kur­mytė, Genovaitė Urbonienė, Renata Au­ry­lienė šią dieną paskyrė tyrinėti π skaičių, stiprinti matematines žinias, įgūdžius bei loginį mąstymą. Į tradicinį π dienos protmūšį buvo pakviestos 6–8 ir I–IIg klasių komandos, kurių laukė sumanumo ir atkaklumo reikalaujančios užduotys. Septintokas Vy­tautas Tunaitis atliko tyrimą apie skaičių π ir pristatė reportažą. Tos pačios klasės mokinė Živilė Tomkutė savo kūrybos eilėraščiu įrodė, jog matematika galima ir poezijoje. O kiek šurmulio sukėlė įprasta pertrauka, virtusi matematinių galvosūkių pertrauka. 

Renginys buvo puikus įrodymas, kad matematikos mokymasis yra įdomus, įtraukiantis, skatinantis bendravimą ir bendradarbiavimą, kuriantis geras emo­cijas bei naujas idėjas. Tikime, jog ateinančiais metais šią dieną minėsime ne tik gimnazijos bendruomenėje, bet ir sukursime gražią bendrystę su kitomis mokyklomis.

Ingrida KURMYTĖ 

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos matematikos vyr. mokytoja

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 26 kovo 2024 08:06