Dalijomės „Laimės receptais“

Įgyvendinant Nordplus projektą „Recipe for Happiness“, Kuldygos vi­durinėje mokykloje (Latvija) vyko antrasis dvišalis mokinių mobilumo susitikimas su partneriais, kuriame dalyvavo ir Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokinių bei mokytojų komanda.  

Pirmiausia dalyvių laukė 13 kilomet­rų žygis, kurio metu aplankytas Riežu­pės gamtos parkas, jame glūdintys smėlio urvai, o aktyvi savaitė prasidėjo vizitu į renovuotą, modernią, dar dažais tebekvepiančią mokyklą, kurioje vyko grupinės veiklos, stiprinančios draugystę ir skatinančios savęs pažinimą. Vėliau – pažintis su Kuldygos istorija Kuldygos muziejuje bei išvyka į stručių ir ožkų fermą. Susitikimas tęsėsi, kitą dieną mokinių laukė novatoriški sportiniai užsiėmimai didžiuliame bei moderniame sporto komplekse, pasivaikščiojimas po Kuldygą – latviškąją Veneciją: pasigrožėta senamiesčiu, Ventos kriokliu bei ilgiausiu plytiniu tiltu. Abu pastarieji objektai yra išskirtiniai Europoje. Vakaras praleistas taip pat aktyviai – vyko užsiėmimai Kuldygos jaunimo centre. 

Inovacijų centre laukuviškiams pristatytos skaitmeninės naujovės, dirbtinio intelekto dėka netgi sukurtas bend­ras šio projekto himnas, o vėliau mokiniai kūrė plakatus apie laimę. Įspūdį paliko išvyka į Ventspilį: „Vizium“ mokymo centre tyrinėta, eksperimentuota, veikta nestandartinėse situacijose, vėliau pasivaikščiota prieplauka, pasigrožėta ramia Baltijos jūra. 

Šio projekto metu paaugliai geriau pažino save, atrado naujų, tapatybę formuojančių veiklų, įgijo tarpkultūrinių kompetencijų. Taigi misija įvykdyta –

laimės receptas (ir ne vienas) sukurtas. O laimingas žmogus – visapusiškai išprusęs, tolerantiškas, palaikantis savo bendruomenės narius ir siekiantis bend­ro tikslo kartu su kitais.

Rita KĖBLIENĖ,

projekto koordinatorė

A. LANCMANE nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 10 gegužės 2024 08:06