Miestas švenčia jubiliejinį gimtadienį

Nors orai pastarosiomis dienomis nelepina, tačiau ši­lališkiai 490-ąjį miesto gimtadienį pasitinka nu­si­teikę šventiškai, o Dariaus ir Girėno skvere jau įsikūrė giliukų alėja, kurią miestui dovanoja Šilalės įstaigos bei įmonės.

Alėjoje stoviniuoja, gulinėja, šypsosi ir šaiposi giliukai iš medžio, gamtoje surinktų gėrybių bei įvairių kitų medžiagų. Ąžuolas ir gilės – Šilalės simbolis, tad pirmasis įgyvendinti idėją padabinti jais miestą dar pernai pradėjo Meno mokyklos mokytojas Andrius Zaikauskas. Menininkas savo sukurtais giliukais jau papuošė daugelį Šilalės įstaigų. Dar vieną naujai sukurtą A. Zaikausko giliuką galima rasti ir skvere. Šįkart šilališkiams bei miesto svečiams pristatoma net 100 kilogramų sverianti gilė iš betono bei armatūros. 

Beje, kai kurie skvere esantys kūriniai pagaminti dar nelabai įprastu būdu. Štai Šilalės viešosios bibliotekos giliuko skulptūra per 73 valandas atspausdinta 3D spaus­dintuvu. Šalia didžiosios gilės pabirę ir mažesnieji ąžuolo vaisiai, o jos viduje – knyga.

Kaip teigia bibliotekos ats­tovai, skulptūra sujungia skirtingas bibliotekos sritis: tradicinę veiklą – knygų išdavimą ir naujausią – galimybę naudotis inovacijomis bei informacinėmis technologijomis.

Neliūdna naujosios alėjos „gyventojams“ ir naktį – tamsoje bičiuliams šviečia UAB „Šilalės vandenys“ dovanota gilė, nuotaiką skaidrina linksmuolis iš Kvėdarnos vaikų darželio „Saulutė“, ūpą kelia sportiškai nusiteikęs sportininkas iš Šilalės sporto mokyklos.

Alėjoje puikuojasi ir daugiau kūrinių – gilės iš Simono Gaudėšiaus, Pajūrio Stanislovo Biržiškio, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Laukuvos Norberto Vėliaus, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijų. Po kūrybišką giliuką miestui taip pat įteikė Dariaus ir Girėno progimnazija, Šilalės suaugusiųjų mokyk­la, Švietimo pagalbos tarnyba, Meno mokykla, Šilalės rajono socialinių paslaugų namai, Vlado Statkevičiaus muziejus, bendrovės „Gedmina“ ir „Šilalės šilumos tinklai“, Šilalės rajono savivaldybė bei Priešgaisrinė tarnyba.

Vesta VITKUTĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 04 rugpjūčio 2023 08:18