Vėl aidės chorų dainos

Gruodžio 9–10 d. į mūsų miestą trečią kartą rinksis respublikinio chorų maratono dalyviai – per du šimtus atlikėjų. Šio renginio sumanytoja ir organizatorė Šilalės krašto mišraus choro vadovė Sandra Rimkutė-Jan­kuvienė žada, jog chorinės muzikos mėgėjai tikrai neliks nusivylę. 

„Tai – išskirtinis ir vienintelis toks renginys ne tik Šilalės krašte, bet visoje Lietuvoje, o idėja per parą išgirsti kuo daugiau mėgėjų bei profesionalų­jį chorinį meną puoselėjančių kolektyvų įgyvendinama su kaupu“, – sako S. Rimkutė-Jankuvienė. 

Jau trečią kartą rengiamoje muzikos fiestoje dalyvaus 10 chorų, vienijančių apie 250 choristų. Šilališkiai išgirs Raseinių kultūros centro mišrų chorą „Šatrija“, Kretingos „Kristale“, Klaipėdos universiteto chorą „Pajūrio aidos“, Vytauto Didžiojo universiteto

Švietimo akademijos chorą „Ave vita“ bei kt. Ir, žinoma, Šilalės krašto mišrų chorą. Muzikuos ir Vilniaus universiteto kamerinis orkestras bei solistai Simona Liamo, Nora Petročenko, Kęstutis Alčauskis, Dainius Puišys, Aušra Čepanonė, Arvydas Kirda ir kt.

„Šeštadienį, gruodžio 9 d., Šilalės kultūros centro fojė nuo 13 val. iki 15 val. klausytojai kviečiami į chorų „Šatrija“, „Kristale“, „Pajūrio aidos“, „Ave vita“ koncertus, o vakare, po 18 val. Šv. Mišių Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, kolektyvai atliks įstabaus grožio kalėdine dvasia alsuojančią XIX a. prancūzų kompozitoriaus C. Saint-Saënso „Kalėdinę oratoriją“, – atskleidžia renginio organizatorė. 

Sekmadienį, gruodžio 10 d., po 12 val. Šv. Mišių, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje lauks dar vienas išskirtinai šiam maratonui skirtas koncertas, kuriame susijungs Jurbarko krašto mišrus choras, jaunimo choras „Dorado“, taip pat choras „Ave vita“, kamerinis orkestras ir kt. 

„Šilališkiai turės unikalią pro­gą išgirsti dar mažai Lietuvoje skambėjusį, tačiau labai įspūdingą XXI a. Argentinos kompozitoriaus Martin Palmeri kūrinį „Mišios Buenos Aires“, – į muzikos šventę visus kviečia S. Rimkutė-Jankuvienė.

Pasak jos, šio renginio data pasirinkta neatsitiktinai.

„Norėjosi, kad šiluma, kuri sklinda iš dainuojančių, muzikuojančių žmonių, sušildy­tų klausytojus, kad visuotinia­me bėgime rastume laiko stabtelti ir susimąstyti. Tikiu, kad ramybę muzikoje radusiam žmogui ir švenčių laukimas taps prasmingesnis. Tad šv. Kalėdų laukimo dvasia į Šilalę teatskrieja su muzika“, – kviečia S. Rimkutė-Jankuvienė.

Šilalės kultūros centro inform.

„Šilalės artojo“ archyvo nuotr.